Mag ik me even voorstellen?

Hallo, ik ben Bianca. Een vrolijke, kleurrijke optimistische kunstenaar en coach. Ik geloof dat ieder mens in zijn pure kern goed is, dat problemen er zijn om van te leren en dat door creativiteit er mooie inzichten ontstaan.

Ik ondersteun je graag in jouw proces om dichterbij je eigen kern te komen, om zo het leven te leven waar jij gelukkig van wordt.

Soms spelen er emoties die je liever niet wilt zien. Juist door er aandacht aan te geven kan je het helen/oplossen. Zonder schaduw is er geen licht. Vaak zit er op onze schaduwkanten schaamte of groot verdriet en lijkt het makkelijker dit weg te stoppen. Hoe fijn zou het zijn om jezelf te bevrijden van deze diepe basisemoties, zoals verdriet, boosheid, walging en angst? De sleutel heb je zelf in handen. Vind je het lastig jouw sleutel om te draaien? Laat mij je dan begeleiden, om zo jezelf echt te ontmoeten.

Ik neem je mee in de speurtocht naar de mooie kostbare schat in jezelf. Door onbewuste patronen zichtbaar te maken, gaan we op zoek naar jouw kracht, zodat jij je eigen heelheid kunt ervaren en zo helemaal jezelf kan zijn.

We gaan op zoek naar het spelende kind en de wijze oudere die beide in je zitten. Vaak leven we teveel vanuit ons hoofd en willen aan de normen van anderen voldoen. We krijgen teveel prikkels binnen en moeten aan (zelfopgelegde) normen voldoen.  We maken te weinig tijd vrij om ons op te laden in de natuur en stil te staan bij de kleine normale dingen die je kunnen verwonderen. Eigenlijk is al het alledaagse al zo bijzonder. Het is maar hoe je naar een bepaalde situaties kijkt.

Herken je dit?
De zon die heerlijk je huid verwarmt
De geur van vers gebakken appeltaart?
De madeliefjes die zo mooi boven het knisperende gras uitsteken

De dauwdruppels die dansen op een spinnenweb
De muziek die je oren streelt…

Ik houd ervan de wereld een stukje mooier en liefdevoller in te kleuren.  Ik leef nu gelukkiger, zit vol enthousiasme en energie en ervaar dagelijks (zelf)liefde en ontspan me in de natuur. Dit gun ik jou ook!

De waarheid in en over jezelf ontdekken is dus eigenlijk waar ik je bij begeleid.

Het gaat niet om hoe mooi je werk is en of je kunt tekenen. Het gaat om het proces en nieuwe inzichten zodat je jezelf beter leert kennen en begrijpen. Naast een gesprek komen dus ook beeldende werkvormen aan bod zoals tekenen, schilderen en boetseren. Een wandeling en creatief bezig zijn in de natuur is ook mogelijk. Het gaat niet om artistiek bezig zijn maar om gewoon authentiek te zijn.

Juist door samen naar je tekeningen, schilderijen of objecten uit de natuur te kijken ontstaan er verdiepende gesprekken en krijg je nieuwe inzichten. Ik sta er elke keer weer versteld van hoe snel mijn klanten  zich daarna met hun hart kunnen verbinden. Om van denken naar voelen te gaan en van voelen naar doen.

Net zoals bij het infinity teken/ oneindigheidsteken komt het verstand van je hoofd en je gevoel in je buik weer samen in het midden bij je hart uit. Hoe fijn zou het zijn als je jezelf goed leert kennen en je weet wat echt goed voor je is. Graag loop ik kort met je op tijdens je levensreis.  Zodat je leert dicht bij jezelf te blijven en  verleidingen minder aantrekkelijk worden doordat jij de regie over je eigen leven weer voert. Bij jezelf blijven is eigenlijk niet anders dan eerlijk naar jezelf zijn en naar je gevoel luisteren.

Achter mijn logo gaat een mooi verhaal schuil
Klik op het kruisje om het verhaal te lezen

Wit staat voor blanco papier en van de witte blaadjes van een madeliefje. Bianca betekent in het Italiaans ook blanco/ wit. Ik begin als kunstenaar vaak op een wit doek. Met Kunstzinnig Dynamisch Coachen kan ik ook met een wit vel papier beginnen. De kleur wit staat voor mij ook symbool voor een letterlijk en figuurlijk nieuw begin. Wit is ook de optelsom van alle kleuren samen wanneer het licht volledig wordt teruggekaatst! Daarom past dit logo ook helemaal bij lichtkrachtcoach!

Rood is de kleur van de liefde en passie. Tevens staat de rode X voor een kusje, mijn belangrijkste kernwaarde liefde.

Madeliefje / meizoentje. Dit kleine witte bloemetje staat voor creativiteit. De gele kern staat voor vrolijke nieuwe inzichten en de blanco blaadjes met soms een roze vleugje staan voor puurheid. Dit bloemetje heeft door de eeuwen heen een magische en symbolische betekenis gehad. Tevens is dit een heel veerkrachtig en teder bloemetje. Het komt steeds weer tevoorschijn als het bij het grasmaaien wordt kort gewiekt

X11 lees je als ikzelf. Je krijgt mij als persoon in de vorm van coach, kunstenaar en sparringpartner. Daarnaast ben ik ook geboren op 11 november en is 11 mijn lievelingsgetal. Op 11 november heb ik me ook ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam.

Mijn weg

Zelf werkte ik 22 jaar lang in diverse adviesfuncties bij een bank. Daar heb ik mooie jaren gekend. Ik heb met heel veel vreugde voor basisschoolgroepen gastles Bank voor de Klas gegeven. Hier leren de kinderen omgaan met geld. Daarnaast heb ik voor groepen klanten les gegeven inzake internetbankieren. Tevens ben ik de bedenker van het landelijke inloopspreekuur voor klanten. De laatste jaren miste ik het echte contact met de klant doordat er steeds meer geautomatiseerd werd. Mijn lichaam gaf signalen aan dat ik zo niet verder kon in de financiële dienstverlening. Ik werd echt letterlijk ziek. Ik ben toen pas naar mijn gevoel en lichaam gaan luisteren. Wat wil ik graag en wat kan ik en waar ben ik ook nog goed in? Pas als je moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou!

In mijn vrije tijd begon ik met de opleiding Kunstzinnig Dynamisch Coachen en ik ontdekte weer mijn liefde voor schilderen/tekenen en wat dit mij bracht. Daarop besloot ik met mijn hart dat dit mijn pad zou worden. Pas na deze keuze verdwenen ook mijn lichamelijke klachten.

Ik haal veel plezier en enthousiasme uit tekenen en schilderen. Het heeft me veel mooie inzichten gegeven, die ik op mijn eigen manier weer graag doorgeef aan jou.

Door mijn werk als adviseur bij de bank heb ik goed leren luisteren wat er door klanten gezegd werd, om hun wensen en dromen financieel waar te maken. Uiteindelijk maak ik nu mijn eigen dromen waar. En geniet ik steeds weer als ik anderen stappen zie maken, waarvan ze gelukkig worden. Dat gun ik jou ook! Het is mijn uitdaging/levensmissie om bij mensen hun eigen geluk en het kunstwerk in zichzelf te laten vinden. Mijn kunst zorgt ervoor dat het mensen verbindt en verwondert.

Ik vind het fijn om zelf mijn keuzes die ik maak te baseren op mijn kernwaarden: vertrouwen, verbinden, liefde, creativiteit en eerlijkheid.  Ze geven me richting aan waar ik me goed bij voel. Je kunt het zien als een kompas.

Kernwaarden zijn de pijlers waarop je beslissingen maakt en wie je in je kern bent! Het is voor ieder persoon als voor bedrijven van belang.

Daarnaast ben ik door mijn werkervaring en opleidingen een goede gesprekspartner voor bedrijven. Bedrijven laten via hun kernwaarden zien waar ze als organisatie voor staan. Regelmatig gebruiken zowel mensen als bedrijven kernwaarden die ze willen zijn in plaats van wie ze werkelijk in de kern zijn. Als kernwaardekunstenaar zorg ik voor duidelijkheid. Wanneer deze kernwaarden en missie op een schilderij staan, dan dragen ze bij aan zowel de verbinding tussen medewerkers onderling als aan het bedrijf en de klant. Door het schilderij op een centrale plek te hangen ontstaat er ruimte voor een gesprek. Mensen zijn vaak visueel ingesteld en op deze manier zijn hun kernwaarden in een schilderij meer zichtbaar dan dat ze verstopt zitten in een jaarplan of in een visie document dat in een la ligt.

Voor mij is nu de cirkel weer rond. Ik was vroeger niet goed in rekenen en heb van mijn zwakste eigenschap een specialiteit gemaakt. Kan je nagaan welke mogelijkheden er voor iedereen open staan als je je eigen kwaliteiten laat uitblinken!